Koliko časa namenite za oblikovanje obrvi?

Ženske so večinoma rade lepo urejene in svoji garderobi in negi telesa posvečajo kar precej časa. Običajno imajo dnevne, tedenske in mesečne rituale, povezane z urejanjem in lepotičenjem. Velikokrat uporabljajo tudi domače recepte, ki so jih izbrskale na internetu ali jih dobile od svojih babic. Nekajkrat tedensko poskrbijo za piling telesa in obraza, enkrat na teden si privoščijo sproščujočo kopel, vsakodnevno si vmasirajo olje v kožo po telesu in poskrbijo za depilacijo, urejene lase in nohte. Kaj pa oblikovanje obrvi? Opažam namreč, da ženske velikokrat zanemarijo pogostejše puljenje obrvi. Za to, da so naše obrvi vedno lepe in urejene, moramo imeti primerno pinceto, ki zajame tudi najmanjše dlačice. Obrvi je treba puliti dokaj redno, morda nekajkrat tedensko, saj hitro rastejo. Bolj vešče uporabnice lahko uporabijo tudi vosek ali kakšno drugo metodo oblikovanja dlačic.

Nekatere ženske težavo s puljenjem obrvi rešijo na način, da se odločijo za trajno oblikovanje obrvi. Tovrsten postopek jim omogoči, da imajo ves čas urejene obrvi – ko gredo spat, so urejene, in ko se zbudijo, so enako urejene. To pomeni, da prihranijo ogromno časa, ki bi ga sicer morale nameniti konstantnemu ročnemu oblikovanju in ličenju obrvi. Trajno risanje obrvi je v današnjem času napredovalo do te mere, da so rezultat obrvi naravnega videza. Veliko žensk namreč skrbi, da bodo umetno vrisane obrvi delovale umetelno in da bodo že na daleč razkrivale, da gre za umetno oblikovane obrvi. Mnoge ženske zmotno mislijo, da pri tem gre za tetoviranje obrvi, kar ni res. Postopki so dandanes močno napredovali in tetoviranje se ne more primerjati z njimi.

Kakor koli že, če se odločite za trajno oblikovanje obrvi ali si jih oblikujete sami, poskrbite za to, da boste izbrali usposobljenega kozmetičarja oziroma uporabljali kakovostne pripomočke, ki vas bodo privedli do zavidljivih rezultatov. Za lastnoročno oblikovanje obrvi si vzemite čas in na naslednje oblikovanje nikakor ne čakajte predolgo. S pravo pinceto bo puljenje obrvi postalo pravi užitek, saj boste lahko dosegli tudi vse tiste miniaturne dlačice, o katerih se vam prej ni niti sanjalo, da jih imate. Take pincete so profesionalne in seveda nekoliko dražje, vendar so vredne svojega denarja, aj dajejo resnično dobre rezultate. Pinceta, ki jo kupite v običajni drogeriji, se ne more kosati s profesionalno izdelano, ki jo lahko denimo naročite prek spleta od priznanega specializiranega proizvajalca izdelkov za oblikovanje in nego obrvi. Veliko žensk pohvali tudi druge profesionalne negovalne izdelke, ki jih ponujajo taki trgovci, kot je serum za pospeševanje rasti obrvi.