Dober marketing je odvisen od vaše spletne strani

Mit, da za uspeh podjetja potrebujemo ogromno omrežje ljudi, ne drži. Začnete lahko s petimi do desetimi ljudmi v vaši bazi, ki imajo dovolj velik vpliv. Marketing strokovnjaki svetujejo, da na papir napišete imena tridesetih najvplivnejših ljudi na vašem tržišču. Med temi ljudmi so namreč lahko visokokvalitetne stranke ali vplivni uvajalci, ki vas lahko priporočijo veliko kupcem. Sestavite plan, kako boste zaslužili njihovo pozornost. Ta ciljana metoda vam bo vzela nekaj časa, vendar boste za to bogato poplačani.

Naslednji nasvet, ki bo spodbudil vaš marketing, pravi, da začnete resno jemati svojo spletno stran. Veliko majhnih podjetij ne pozna dejstva, da je njihova spletna stran zmožna generirati prodajo 24 ur na dan – samo, če jo naredite pravilno. Profesionalno izdelano in trženo spletna stran bi lahko primerjali s trgovino sredi newyorške Pete avenije. Realnost je taka, da ima večina majhnih podjetij spletne strani, ki bolj spominjajo na trgovine sredi ničesar ali ob nepomembni stranski cesti. Pogosto niso izdelane v skladu s sodobnimi smernicami in slabo tržene.

Marko Kotnik je oseba, katera mi je odlično svetovala glede marketing strategije, zato bi ga nedvomno priporočal vsakemu.

Današnji marketing se vrti okrog profesionalno urejene spletne strani ali bloga. Njihova izdelava je zelo poceni, saj je konkurenca na trgu velika. »Zakaj pa bi se sploh šel ta spletni marketing, saj vendar nimam spletne trgovine, ampak fizično prodajalno?« boste rekli. Odgovor je sledeč: danes skoraj vsak uporablja splet za iskanje potencialnih ponudnikov storitev. Če uporabnik ne ve, kje v Ljubljani bi si izposodil avtomobil ali bi enostavno rad primerjali cene med ponudniki, v Google vpiše ključne besede rent a car Ljubljana. Bi vam bilo vseeno, da bi se med zadetki pojavila vaša konkurenca, vas pa ne bi bilo nikoder?

Preden ljudje kontaktirajo ponudnika, v večini primerov pregledajo njegovo spletno stran. Če niso zadovoljni z njeno podobo, vas ne bodo poklicali. Moč, ki jo ima dobro izdelana spletna stran, je torej enormna. Vse, kar potrebujete za uspešen marketing, je optimizirana spletna stran profesionalnega videza.