Ženske ure lahko odkrijejo tip ženske

Ženske ure so tisti del oprave vsake ženske, za katerega se ni treba bati, da bi z leti izgubil pomen. In to kljub dejstvu, da ima danes domala vsaka ženska mobilni telefon, ki ji kaže čas v vsakem trenutku. Ročne ure namreč še vedno predstavljajo način, s katerim ženske poudarjajo svojo ženstvenost, eleganco ali individualnost. Tako kot je to značilno za modni nakit, tudi pri urah velja, da jih uporabnice izbirajo glede na svoj karakter in priložnost, na kateri bodo nosile uro oziroma nakit.

Naprodaj je veliko tipov ročnih ur. Ženskam niso tuji ekstravagantni modeli ur, ki predstavljajo modni dodatek, ki je enakovreden nakitu. Urejene poslovne ženske največkrat nosijo elegantne ure s kovinskim ali usnjenim paščkom, ki se lahko sklada s prevladujočo barvo njihove obleke in torbice ali čevljev, kar še bolj poudari njihovo elegantno pojavo in brezhiben videz. Seveda pa tudi poslovne ženske v svojem prostem času z veseljem nosijo ure, ki so bolj športnega videza. A tudi športne ženske ure so si med seboj precej različne.

Ženske ure so lahko precej velike in robustne ter že spominjajo na moške ure. Lahko pa so manjše in bolj nežnega videza ter bolj živahnih barv – prav take imajo najraje predvsem mlade ženske. Po naših izkušnjah se za bolj moški tip ženskih športnih ur odločajo uporabnice, ki so samozavestnejše, bolj energične in pogumnejše. Z vpadljivim modelom ure želijo pritegniti pozornost in poudariti svojo ekstrovertirano naravo. Lahko bi rekli, da je vtis, ki nam ga pusti ženska ura, ki jo ima ženska na zapestju, velikokrat pokazatelj njene osebnosti ali vsaj njenih glavnih značilnosti. Minimalistične ženske ure ali ure retro videza so vsekakor bolj v domeni introvertiranih in zadržanih žensk. Le kdo bi si mislil, da lahko pogled na uro na zapestju ženske toliko razkrije o njeni osebnosti.